Υπό εξέταση η παροχή δανείων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς με εγγύηση Δημοσίου

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 13:53

Αίτημα των αγροτικών συνεταιρισμών και ενώσεών τους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας ελαιολάδου για τη δανειοδότησή τους, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου εξετάζει η κυβέρνηση, επισημαίνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

Όπως αναφέρει, βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και το Ν. 2322/1995 για την παροχή εγγυήσεων σε δάνεια και πιστώσεις επιχειρήσεων, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών παρέχεται εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μεταξύ άλλων, και σε ομάδες φυσικών προσώπων ή βιώσιμων ιδιωτικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης περιοχών στις οποίες το βιοτικό επίπεδο είναι συνήθως χαμηλό ή στις οποίες επικρατεί σοβαρή υποαπασχόληση, καθώς και για την προώθηση της ανάπτυξης ορισμένων κλάδων ή δραστηριοτήτων.

O υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

Το έγγραφο του κ. Σαχινίδη αφορούσε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη αναφορικά με τη χρηματοδότηση των αγροτικών συνεταιρισμών, μέσω άτοκων δανείων. Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριζε ότι η περιρρέουσα οικονομική κατάσταση έχει πλήξει και τον τομέα της εμπορίας ελαιολάδου και ότι την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, το πρόβλημα μεγιστοποιήθηκε με τη μείωση της παραγωγής εξαιτίας της προσβολής από δάκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα