Νέα αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 14:00
UPD:14:01

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να περιορίσει τον πληθωρισμό ο οποίος παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων προχώρησε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Κίνας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να περιορίσει τον πληθωρισμό ο οποίος παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Όπως έγινε γνωστό, η τράπεζα αύξησε το επιτόκιο καταθέσεων διάρκειας ενός έτους κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,25% και το ετήσιο επιτόκιο δανεισμού επίσης κατά 25 μονάδες βάσης στο 6,31%.

Τα νέα επιτόκια θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 Απριλίου. Πρόκειται για την τέταρτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο που αυξάνει τα επιτόκια η Κίνα.

«Αυτό αντικατοπτρίζει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες των κινεζικών αρχών για υπερθέρμανση σε κάποιους τομείς της οικονομίας», παρατηρεί οικονομολόγος της Westpac στο Λονδίνο.

Ο πληθωρισμός στην Κίνα διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στο 4,9%, παραμένοντας αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιανουάριο, ωστόσο οι οικονομολόγοι αναμένουν νέα άνοδό του τους επόμενους μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα