Μικρότερη της αναμενόμενης η υποχώρηση κερδών της ING

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2002 14:53

Μικρότερη της αναμενόμενης μείωση σημείωσαν στο δεύτερο τρίμηνο φέτος τα κέρδη του κορυφαίου ολλανδικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ING NV. Η μείωση κόστους βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι προβλέψεις κεφαλαίων για ενδεχόμενες ζημίες από επισφαλή δάνεια και ομόλογα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, τα κέρδη εξαιρουμένων εκτάκτων αποτελεσμάτων σημείωσαν μείωση σε ποσοστό 4,2% στα 1,218 δισ. ευρώ ή 63 σεντς ανά μετοχή από 1,272 δισ. ευρώ ή 65 σεντς ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο πέρυσι. Οι εκτιμήσεις αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 15%.

Ο όμιλος προχώρησε σε μείωση προσωπικού για να επιτύχει την ενίσχυση της κερδοφορίας του στον τομέα ασφαλειών στις ΗΠΑ μιας και η ReliaStar Financial Corp. και δύο μονάδες της Aetna Inc. συνεισέφεραν λιγότερο του αναμενομένου στην περυσινή κερδοφορία της ING NV.

Τα κέρδη του ομίλου από τις δραστηριότητές του στον τραπεζικό τομέα «βυθίστηκαν» στο δεύτερο τρίμηνο φέτος κατά 28% στα 352 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, τα κέρδη από τις δραστηριότητες του στον τομέα ασφαλειών αυξήθηκαν κατά 11% ανερχόμενα σε 866 εκατ. ευρώ (αντιστοιχούν στο 71% της συνολικής κερδοφορίας της ING).

Ο ολλανδικός όμιλος προέβλεψε στο δεύτερο τρίμηνο του 2002 υπερδιπλάσια της αντίστοιχης περιόδου του 2001 κεφάλαια για κάλυψη ενδεχόμενων ζημιών από επισφαλή δάνεια (325 εκατ. ευρώ έναντι 150 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο πέρυσι).

Η ING εμμένει στην πρόγνωσή της ότι η φετινή κερδοφορία της θα υπερβεί τα κέρδη 2,20 ευρώ ανά μετοχή που ανακοίνωσε στο 2001. Τα κέρδη ανά μετοχή στο πρώτο εξάμηνο φέτος ανήλθαν σε 1,22 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα