Τέλη Μαΐου η μελέτη της Accenture για τις ΔΕΚΟ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 11:28

Η εταιρεία που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης μετά από διαγωνισμό, θα καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο, βασισμένο σε τέσσερις άξονες. Ενας από αυτούς είναι και η τιμολογιακή πολιτική.

Εως την 31η Μαΐου αναμένεται να έχει επιδοθεί στο υπουργείο Οικονομικών η μελέτη της αμερικανικής εταιρείας Accenture για τις ΔΕΚΟ, στο πλαίσιο της εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η εταιρεία που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης μετά από διαγωνισμό, θα καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο, βασισμένο σε τέσσερις άξονες:

1. Το νέο εργασιακό περιβάλλον (διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, προσαρμογές στελέχωσης και κόστους προσωπικού ανά έτος, θέσπιση ευέλικτων μηχανισμών διοίκησης και λήψης αποφάσεων, κ.λπ.)

2. Την τιμολογιακή πολιτική

3. Τις επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, αλλά και τα έσοδα που μπορεί να έχει το Δημόσιο από τα μερίσματα των επιχειρήσεων

4. Το λειτουργικό κόστος και στην ακίνητη περιουσία των ΔΕΚΟ (με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, η ακίνητη περιουσία υπολογίζεται σε 8 δισ. ευρώ και ζητείται και η θέσπιση προτεραιοτήτων για τις επενδύσεις).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα