MPB: Εκδοση ΜΑΕΚ έως 294 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 11:45

Την έκδοση Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ) ύψους μέχρι 294 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank.

Η εν λόγω έκδοση αποτελεί μέρος της εγκριθείσας από το Διοικητικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου 2010, έκδοσης Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου ύψους έως 660 εκατ. ευρώ.

Με την ανωτέρω έκδοση η τράπεζα στοχεύει στην περαιτέρω εναρμόνισή της κεφαλαιακής της δομής με τις απαιτήσεις της Βασιλείας IIΙ, στην ενίσχυση της ήδη ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης καθώς και στην υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων στρατηγικών της στόχων.

Η έκδοση εκτιμάται ότι θα ενισχύσει κατά 110 μονάδες βάσης τους δείκτες Πρωτοβάθμιων Κεφαλαίων (Tier 1 Capital) και Συνολικών Εποπτικών Κεφαλαίων του Ομίλου οι οποίοι με τα την έκδοση θα διαμορφωθούν σε 13,1% και 14,8%, αντίστοιχα (pro-forma στοιχεία βάσει των μεγεθών της 31ης Δεκεμβρίου 2010 τα οποία έχουν αναπροσαρμοστεί για την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 488 εκατ. ευρώ και τη διάθεση του 85% της Laiki Bank Australia Ltd).

Τα ΜΑΕΚ θα προσφερθούν σε όλους τους υφιστάμενους μετόχους της τράπεζας οι οποίοι θα κατέχουν δικαιώματα προτίμησης. Η τιμή διάθεσης θα είναι 1,00 ευρώ ανά ΜΑΕΚ ενώ θα αντιστοιχεί ένα ΜΑΕΚ για κάθε πέντε Δικαιώματα Προτίμησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα