Νέο ρεκόρ για τον χρυσό

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 07:04

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκε την Παρασκευή ο χρυσός, μετά την υποχώρηση του δολαρίου στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2009 έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων, ωθώντας το ασήμι στα υψηλότερα επίπεδα 31 ετών, τη στιγμή που οι πληθωριστικές πιέσεις στην Κίνα έκαναν ακόμη πιο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,66 δολ. φθάνοντας στα 1.474,56 δολ. η ουγγιά στις 0315 ώρα Γκρίνουϊτς, έχοντας αγγίξει τα επίπεδα ρεκόρ των 1.479,01 δολ. η ουγγιά.

Η άνοδος του χρυσού στα επίπεδα ρεκόρ προσήλκυσε μικρές πωλήσεις του μετάλλου από την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, καταδεικνύοντας ότι οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την προοπτική του μετάλλου.

Το ασήμι (τιμή σποτ) σημείωσε άνοδο έως τα 42,41 δολ. η ουγγιά, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 1980, με τους φυσικούς διαπραγματευτές του μετάλλου στη Σιγκαπούρη να ανακοινώνουν αγορές από τους κερδοσκόπους.

Το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους, και δέχθηκε πίεση εν μέσω των προσδοκιών ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ δεν θα περικόψει το σχέδιο αγοράς χρέους, συνολικού ύψους 600 δισ. δολ., παρά την πρόσφατη άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, οι οποίοι θα ανακοινωθούν στις 1230 ώρα Γκρίνουϊτς, θα αποτελέσουν στοιχεία για την πρόβλεψη του πληθωρισμού, ο οποίος ενδέχεται να αυξάνεται ταχύτερα από ό,τι εκτιμούσε η Fed.

Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για τον Ιούνιο, αναρριχήθηκαν έως τα 1.480,5 δολ. η ουγγιά, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα