«Χρειάζεται χρόνος για την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού»

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 13:11

Η ανασυγκρότηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού χρειάζεται χρόνο και δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης, δηλώνοντας πάντως αισιόδοξος για την πορεία των εσόδων.

«Γίνεται μια διαδικασία και ο πλήρης σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρονικό διάστημα. Αν έχουμε οδηγηθεί σ’ αυτό το σημείο αναφορικά με τα δημόσια έσοδα, δεν ευθύνονται ενδεχόμενα που θα ήθελε κάποιος να πει καθαρά για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Σε ένα μεγάλο μέρος, (ευθύνεται) το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη του κρατικού μηχανισμού συνολικά και ότι χρειάζεται χρόνος για να ανασυνταχθεί και να γίνουν αλλαγές», σημείωσε μιλώντας στον Βήμα FM, ο κ. Καπελέρης. «Δεν μιλάμε ότι σε ενάμιση χρόνο μπορεί να γίνει κάτι. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια, ειδικά σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Μιλάμε για τη στελέχωσή του και αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Έχουν γίνει διαπιστώσεις, έχουν καταγραφεί σε νόμους, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, πρέπει τώρα να προχωρήσουμε», πρόσθεσε και έκανε λόγο για μαραθώνιο που έχει αρχίσει εδώ και 18 μήνες για την ενεργοποίηση του μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών. «Σε ένα μεγάλο βαθμό θεωρώ ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Παραλάβαμε μια υπηρεσία ανύπαρκτη και σήμερα παρουσιάζει έργο», εκτίμησε.

O γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης.

Όσον αφορά την πορεία των εσόδων, ο κ. Καπελέρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα μπούμε σε θετικό πρόσημο και αυτά είναι και τα πρώτα δείγματα του Απριλίου», εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερος ε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Τέλος, αναφορικά με το TAXISnet και τα φαινόμενα διακοπής της λειτουργίας του, ο γ.γ. παρατήρησε πως το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί, δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί το σύστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα