Σταθερή η τιμή του χρυσού

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 06:18
REUTERS/LISI NIESNER

Σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκαν την Τρίτη οι τιμές σποτ του χρυσού κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες τόνωσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών για ράβδους του πολύτιμου μετάλλου, ενώ το ασήμι πήρε μιαν ανάσα μετά το πρόσφατο ράλι του.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 1.493,29 δολ. η ουγγιά, χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 1.497,20 δολ. στα οποία αναρριχήθηκε την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα αμερικανικά συμβόλαια του χρυσού σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.494,10 δολ. η ουγγιά.

Η τιμή σποτ του χρυσού άγγιξε επίπεδα ρεκόρ επί δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, καθώς η δυναμική του μετάλλου τονώθηκε τη Δευτέρα, μετά την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Το ασήμι (τιμή σποτ) υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 43,16 δολ. η ουγγιά μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα 31 ετών σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, καθώς οι αδυναμία των χρηματιστηρίων επηρέασε τα πολύτιμα μέταλλα που έχουν κάποιες συσκευές, όπως το ασήμι και το παλλάδιο. Το παλλάδιο (τιμή σποτ) υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στα 734,47 δολ. η ουγγιά.

Τη Δευτέρα το χρηματιστήριο στη Wall Street σημείωσε απώλειες πλέον του 1% καθώς η κρίση χρέους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και η σκλήρυνση της νομισματικής πολιτικής της Κίνας βλάπτουν την προοπτική για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Το ευρώ κατέγραψε μεγάλες απώλειες νωρίς σήμερα στην Ασία, ενώ το γιέν ανατιμήθηκε έναντι όλων των κυριότερων νομισμάτων.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα