Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011 05:58

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές πήραν τα κέρδη τους, τη στιγμή που το ευρώ σημείωσε απώλειες πριν από τη συνεδρίαση της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα, κατά την οποία οι επενδυτές θα εξετάσουν τους οικονομικούς δείκτες και τα σχέδιά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για έξοδο από την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωνε απώλειες 0,5% φθάνοντας στις 137,85 μονάδες στις 10:42 π.μ. ώρα Τόκιο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1,1% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε απώλειες 0,8%. Απώλειες 0,2% σημείωσε στην Κίνα ο Shanghai Composite Index και στη Νότια Κορέα ο Kospi απώλεσε 0,1%. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής μετά τις απώλειες σε ποσοστό της τάξης του 1% που σημείωσε το ασήμι το οποίο δεν κατάφερε να υπερβεί τα επίπεδα αντίστασης και το σχόλιο των αναλυτών, ότι, οι πωλήσεις επεκτάθηκαν και σε άλλα εμπορεύματα συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου.

Το αμερικανικό δολάριο πιέστηκε κατά τι από τις πωλήσεις έναντι του γιέν στις αρχές της διαπραγμάτευσης αλλά οι απώλειες περιορίστηκαν εν αναμονή της ζήτησης του αμερικανικού νομίσματος από χρηματιστηριακές εταιρείες της Ιαπωνίας.

Σήμερα τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου υποχώρησαν πλέον του ενός δολαρίου περιορίζοντας τα κέρδη τριών ημερών. Ο επικεφαλής της εταιρείας Saudi Aramco, Κάλιντ αλ-Φάλιχ, είπε ότι, η κυριότερη χώρα παραγωγής, η Σαουδική Αραβία, δεν είναι ικανοποιημένη με τις τρέχουσες τιμές πετρελαίου.

Στις ΗΠΑ οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά καθώς ο φόβος της ανόδου των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ώθησε εταιρείες, όπως την Kimberly-Clark να αναθεωρήσουν προς τα κάτω την προοπτική των κερδών της για το σύνολο της χρήσης εξ αιτίας του κόστους εισαγωγής.

Τα αμερικανικά ομόλογα παρέμειναν σταθερά εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για το υπόλοιπο του έτους με τα δεκαετή ομόλογα να υποχωρούν 20 μονάδες βάσης από τα υψηλά του μήνα στο 3,36%.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα