Προς τα χαμηλότερα τριών ετών το δολάριο

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 06:42

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών υποχώρησε το δολάριο των ΗΠΑ, έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων την Τετάρτη, πριν από την απόφαση της Federal Reserve, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την έντονα χαλαρή νομισματική της πολιτική, τη στιγμή που οι μετοχές στις αναπτυγμένες αγορές της Ασίας κινήθηκαν ανοδικά, μετά το κλείσιμο των αμερικανικών μετοχών στη Wall Street σε υψηλά επίπεδα.

Το δολάριο των ΗΠΑ υποχώρησε στο 1,4672 έναντι του ευρώ από 1,4644 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη μετά την υποχώρησή του στο 1,4714, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2009. Το γιέν υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ φθάνοντας στα 119,69 και σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του αμερικανικού νομίσματος για να διαμορφωθεί στα 81,58.

Οι παίκτες της αγοράς έκαναν τοποθετήσεις στο αδύναμο δολάριο ειδικά έναντι του ευρώ και του ελβετικού φράγκου εν μέσω προσδοκιών, ότι, η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν παρά την ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 600 δισ. δολ. τον Ιούνιο.

Ο Dollar Index που δείχνει την αξία του αμερικανικού δολαρίου έναντι του καλαθιού των κύριων νομισμάτων, άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2008 φθάνοντας στο 73,483, πριν περιορίσει κάποιες από τις απώλειές του κατά την ασιατική διαπραγμάτευση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο μεγαλύτερη του 1% τη στιγμή που ο δείκτης στην Αυστραλία άρχισε να κινείται ανοδικά μετά τις διακοπές πέντε ημερών. Στην Ασία ο MSCI Asia Pacific, εκτός Ιαπωνίας, διαμορφώθηκε λίγο πιο χαμηλά από τα υψηλά επίπεδα τριών εβδομάδων στα οποία αναρριχήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων η τιμή σποτ για το ασήμι διατηρήθηκε κοντά στα 46 δολ. η ουγγιά μετά την υποχώρησή της τη νύχτα σε ποσοστό περίπου 5%.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα