Μικρή άνοδος του μπρεντ

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 07:18

Μικρή άνοδο σημείωσε την Τρίτη το μπρεντ, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve των ΗΠΑ και σε κάποια ένδειξη αλλαγής της νομισματικής της πολιτικής.

Το αμερικανικό νόμισμα παρέμεινε υπό πίεση εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική στηρίζοντας τις τιμές του πετρελαίου σε δολάρια, οι οποίες ευνοήθηκαν προσελκύοντας ασφαλείς επενδύσεις έναντι του πληθωρισμού.

Τα σχόλια του επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, o οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την επίδραση των υψηλών τιμών πετρελαίου στην παγκόσμια οικονομία, πίεσαν το αργό νωρίς την Τρίτη.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 48 σεντς κλείνοντας στα 124,14 δολ. το βαρέλι, αφού υποχώρησαν έως τα 122,78 δολ. το βαρέλιλ.

Το αμερικανικό αργό για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε 7 σεντς κλείνοντας στα 112,21 δολ. το βαρέλι.

Την Τρίτη το αργό διαπραγματεύθηκε από τα χαμηλά των 111,12 δολ. έως τα υψηλά των 112,64 δολ. το βαρέλι. Τη Δευτέρα άγγιξε τα 113,48 δολ., τα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008, πριν κλείσει κατά τι χαμηλότερα.

Σημειώνεται ότι το πρόσφατο ράλι των τιμών του πετρελαίου ήταν και αποτέλεσμα της αβεβαιότητας στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή και των αναταραχών που απειλούν τις προμήθειές του.

Το ευρώ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 16 μηνών έναντι του δολαρίου.

Σημειώνεται, ότι, τα αποθέματα του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν 4,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε μετά την αύξηση των εισαγωγών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του American Petroleum Institute (API), αργά χθες. Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν 2,1 εκατ. βαρέλια και τα διϋλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν 1,5 εκατ. βαρέλι, ανακοίνωσε το ΑΡΙ. Πριν από την έκθεση αυτή, έρευνα του Reuters έδειξε, ότι, τα αποθέματα αργού θα σημείωναν αύξηση μόλις κατά 800.000 βαρέλια, τα αποθέματα βενζίνης θα υποχωρούσαν 1,1 εκατ. βαρέλια και τα διϋλισμένα αποθέματα θα παρέμεναν σχεδόν αμετάβλητα σημειώνοντας αύξηση μόλις 100.000 βαρέλια.

Μετά τα στοιχεία του ΑΡΙ οι τιμές του αργού υποχώρησαν περαιτέρω και το μπρεντ περιόρισε την άνοδό του.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει σήμερα στις 10:30 π.μ. ώρα Ουάσινγκτον, τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αποθέματα.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα