Ελεγχοι «πόθεν έσχες» σε 1.875 φυσικά πρόσωπα

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 18:38
UPD:18:42

Έλεγχοι «πόθεν έσχες» σε συνολικά 1.875 φυσικά πρόσωπα πραγματοποιούνται πανελλαδικά, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου των Οικονομικών, Γ. Καπελέρης, δεσμευόμενος για αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής εντός του 2011.

«Κάπου 200 και πλέον είναι οι περιπτώσεις δικηγόρων, άλλων φυσικών προσώπων (1.041), στο σύνολό τους 1.875 άτομα, φυσικά πρόσωπα, ελέγχονται με το ''Πόθεν Έσχες'' πανελλαδικά», ανέφερε ο κ. Καπελέρης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το κύριο βάρος του ελεγκτικού μηχανισμού, με βάση το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, που θα ανακοινωθεί, «προσανατολίζεται πλέον στο φυσικό πρόσωπο».

Παράλληλα, επισήμανε ότι μόνο στο γραφείο του πέρυσι, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, έλαβε 1200 επιστολές - καταγγελίες, για τρανταχτές, όπως είπε, περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ενώ συνολικά η υπηρεσία έλαβε 18.000 καταγγελίες.

Πέραν της φοροδιαφυγής είναι και η μεγάλης έκτασης φοροαποφυγή, τόνισε ο κ. Καπελέρης, αναφερόμενος στις καταβολές ΦΠΑ.

«Ο ΦΠΑ, που έχει εισπραχτεί, δεν αποδίδεται στα δημόσια ταμεία και, δυστυχώς, έχει αποτελέσει ένα μέσο βιοπορισμού - θα ήθελα να πω στην υφιστάμενη χρονική συγκυρία για πολλούς. Γι' αυτό έχουν ληφθεί και έχουν νομοθετηθεί κάποιες διατάξεις αυστηρότερες, σε ό,τι αφορά στις περιπτώσεις αυτές», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα