Σε χαμηλά επίπεδα το δολάριο

Τρίτη, 03 Μαΐου 2011 06:31
UPD:09:33

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών διατηρήθηκε σήμερα, Τρίτη, το δολάριο στην Ασία, ενώ τα νομίσματα με τις υψηλότερες αποδόσεις, όπως το δολάριο της Αυστραλίας, συνέχισαν να προσελκύουν την προτίμηση των επενδυτών.

Η πτώση των αμερικανικών μετοχών και οι προσδοκίες, ότι, την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και οι ασιατικές μετοχές έδωσαν στο δολάριο κάποια ώθηση τις δύο τελευταίες ώρες.

Ο Dollar Index που δείχνει τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων του κόσμου, σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,28% φθάνοντας στα 73,153, όχι πολύ μακριά από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών και τα 72,722, επίπεδα τα οποία άγγιξε στη Νέα Υόρκη. Η υποχώρησή του τις τελευταίες εβδομάδες ώθησαν το δολάριο πιο κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ που άγγιξε τον Μάρτιο του 2008 φθάνοντας στα 70,698.

Χθες, Δευτέρα, η είδηση ότι οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν σε επιχείρηση των αρχηγό της Αλ-Κάϊντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, επέδρασε ελάχιστα στο αμερικανικό νόμισμα.

Εναντι του γιέν, το δολάριο διαμορφώθηκε στα 81,21, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, και γύρω στα 80,97, επίπεδα στα οποία υποχώρησε τη Δευτέρα.

Προσφάτως το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,4789 δολ., έχοντας αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών πάνω από το 1,49 δολ. μετά την εντυπωσιακή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής , που τόνωσε τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια στην Ευρωζώνη θα αυξηθούν και άλλο.

Τέλος, δολάριο της Αυστραλίας κινήθηκε πτωτικά φθάνοντας στο 1,0929 ανά δολάριο ΗΠΑ, μετά τη σημαντική του άνοδο.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα