Τέρνα Ενεργειακή: Μείωση τιμής-στόχου από Merit

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011 12:49

Σε μείωση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή στα 4,30 ευρώ από 4,50 ευρώ προχώρησε η Merit ΧΑΕΠΕΥ, διατηρώντας τη σύσταση «buy».

Η μικρή μείωση της τιμής στόχου έγινε λόγω μικρών καθυστερήσεων στην έναρξη των νέων projects, διευκρινίζει η χρηματιστηριακή σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, η εν λόγω εταιρεία είναι μια καλή επιλογή για επενδυτές που ποντάρουν στη ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας καθώς είναι η μόνη εταιρεία στο ελληνικό χρηματιστήριο που εξειδικεύεται στις ΑΠΕ.

Η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει αιολικά πάρκα δυναμικότητας 154 MW και υδροηλεκτρικά δυναμικότητας 6,8 ΜW στην Ελλάδα και ένα αιολικό 20 MW στην Πολωνία.

Παράλληλα, άλλα 167,5 MW αιολικών, 8,5 MW υδροηλεκτρικών και 1 MW φωτοβολταικών βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατασκευή στην Ελλάδα και 66 ΜW αιολικών στο εξωτερικό. Επίσης έχουν πάρει άδεια παραγωγής 1645 MW αιολικών και 112 MW υδροηλεκτρικών με πολύ περισσότερα να σχεδιάζονται σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη Merit, το αν θα υλοποιηθούν οι στόχοι που έχει θέσει η εταιρεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση των αρχών για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την εναλλακτική ενέργεια.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί επίσης πολύ σημαντική τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στις ΗΠΑ, μια χώρα όπου οι συνθήκες στην αγορά των ΑΠΕ είναι πολύ καλύτερες από ότι στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΤΕΝΕΡΓ



Σχολιασμένα