Κατεπείγουσα προκαταρκτική για ατασθαλίες στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 18:26
UPD:22:07

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράϊκου, με αφορμή έγγραφες καταγγελίες της γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνάς Δρέττα, για κακοδιαχείριση στο Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας.

Η κ. Δρέττα ανέφερε πως ενήργησε «κατ΄ εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, και ύστερα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω, κ. Χρήστο Μπουρσανίδη» και παρέδωσε ογκώδη φάκελο με καταγγελίες, πορίσματα και εκθέσεις που αφορούν σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης του ασφαλιστικού ταμείου Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.

Επίσης τόνισε πως «είναι αποφασισμένη να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη κάθε παρόμοια περίπτωση κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι».

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αφορούν τη χορήγηση συντάξεων σε ασφαλισμένους του Τ.Α.Π. Δ.Ε.Η. που ζημίωσαν το Ταμείο.

Επίσης, καταγγέλλονται παραβάσεις που αφορούν στη σύμβαση προμηθειών φαρμάκων, μεταξύ του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αλλά και παραβάσεις του Υπαλληλικού Κώδικά από το Διευθυντή Διοικητικού και τη Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.

Ακόμη υπάρχουν καταγγελίες για παραβάσεις που αφορούν τη μη πληρωμή Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. Δ.Ε.Η., (Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας) και πλαστογράφηση των πρακτικών του Δ.Σ. του Ταμείου ως προς τα ποσά των τιμολογίων (αναγράφεται ποσό 97.387,85 ευρώ αντί του ορθού των 59.927,50 ευρώ), της υπογραφής του Διευθυντή επί των τιμολογίων και διαφορετική γραμματοσειρά, μεταξύ πρωτοτύπου και αντιγράφου.

Ανάθεση νομικών υποθέσεων με τρόπο που παραβαίνει το καταστατικό όπως και ο τρόπος πληρωμής τους από τον πρώην ΟΑΠ - ΔΕΗ σε εξωτερικούς συνεργάτες δικηγόρους κατά τα έτη 2005 - 2009. Ειδικότερα, καταγγέλεται ότι δόθηκε σε δικηγόρο με απευθείας ανάθεση και χωρίς γραπτό διαγωνισμό αμοιβή 145.000 ευρώ, την οποία ζήτησε από το Ταμείο, για νομική υπόθεση που του ανατέθηκε, απαιτούσε, για την ανάθεση, να ακολουθηθεί η διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού και όχι της απευθείας ανάθεσης, με ιδιωτικό συμφωνητικό, όπως έγινε.

Ακόμη, φέρεται ότι χάθηκαν στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας και Ασθένειας Προσωπικού Δ.Ε.Η., πρωτότυπα τιμολόγια της Ψυχιατρικής Κλινικής Λυράκου Α.Ε., ποσού 7.108,9 ευρώ, όπως προκύπτει από το με ημερομηνία 23/09/2009 έγγραφο του Ταμείου (Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας και ασθένειας προσωπικού Δ.Ε.Η. - Διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών).

Επίσης, καταγγέλλονται παραβάσεις παραβάσεις που αφορούν στις οικονομικές χρήσεις 2003 έως και 2007 στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού της Ε.Υ.Δ.Α.Π., καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας από υπάλληλο που έχει συνταξιοδοτηθεί κατά τη διαδικασία έγκρισης και πληρωμής δαπανών των φυσιοθεραπειών στο Τομέα Ασθένειας Προσωπικού Ο.Τ.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα