Μ. Χρυσοχοΐδης: Οριακά θετικοί δείκτες στις αρχές του 2012

Κυριακή, 08 Μαΐου 2011 09:51

Την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα διατυπώνει σε συνέντευξή του στη «Real News» ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ως προς την ανάπτυξη προβλέπει πως στις αρχές του 2012 θα «έχουμε οριακά θετικούς δείκτες».

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ναι μεν πρέπει να εκπληρώνει του όρους που προβλέπονται αλλά «από κει και πέρα δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τους ρόλους μας».

«Δεν είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το Μνημόνιο ως Ευαγγέλιο. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Έφτασε η στιγμή να επανεξετάσουμε πολιτικές που δεν μας οδήγησαν στα προσδοκώμενα αποτελέσματα», σημειώνει.

Παράλληλα, εμφανίζεται επικριτικός έναντι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και τον χαρακτηρίζει κυνικό, λέγοντας ότι θα μπορούσε να υπηρετήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες «χωρίς να ακούγεται κυνικός για τους ηγέτες και τους λαούς άλλων χωρών».

Διατηρεί σαφείς αποστάσεις από προτάσεις για συμμετοχή στην κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, ενώ τάσσεται κατά των οικουμενικών κυβερνήσεων, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση «θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα έλυνε».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα