Ηλεκτρονική Αθηνών: Συμφωνία με τους πιστωτές για αναχρηματοδότηση

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 11:37

Σε συμφωνία με τις τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες (EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα & Alpha Bank), για τη συνολική αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και την περαιτέρω κεφαλαιακή της ενίσχυση με 20 εκατ. ευρώ, ήρθαν η Ηλεκτρονική Αθηνών και ο βασικός της μέτοχος κ. Ιωάννης Στρούτσης.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας θα έχει τη μορφή έκδοσης νέου κοινού ομολογιακού κοινοπρακτικού δανείου καθώς και το Sale & Lease back των ακινήτων της. Μέσω αυτών μετατρέπεται ο σημερινός βραχυπρόθεσμος δανεισμός σε μακροπρόθεσμο και ταυτόχρονα εισρέουν σημαντικά νέα κεφάλαια στην εταιρεία.

Επιπλέον, η Ηλεκτρονική Αθηνών προτίθεται να προβεί άμεσα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών.

Κατόπιν τούτων η καθαρή κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας θα είναι:

- 13,5 εκατ. ευρώ νέου μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού που θα προέλθει εν μέρει από το Sale & Lease back των ακινήτων της εταιρείας. Στα πλαίσια της συμφωνίας έχουν ήδη εκταμιευτεί με τη μορφή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 6 εκατ. ευρώ από το νέο τραπεζικό δανεισμό ενώ τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτούν μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών που εκτιμάται ότι θα είναι εντός του Ιουνίου 2011.

- 6,5 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων. Στα πλαίσια της συμφωνίας, ο κύριος μέτοχος δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στην εν λόγω αύξηση με 5,5 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογεί, εάν χρειαστεί.

Μετά την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στο ποσό των 40,4 εκατ. ευρώ περίπου και θα αναλύονται:

Α. Kαθαρή αξία Sale & Lease back ακινήτων 18,1 εκατ. ευρώ

Β. Kοινό ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο αξίας 19,2 εκατ. ευρώ

Γ. Bραχυχρόνιος δανεισμός 3,1 εκατ. ευρώ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα