Σταθερό το ευρώ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 06:22

Σε σταθερά επίπεδα έναντι του δολαρίου και του γιέν διατηρήθηκε σήμερα Τετάρτη το ευρώ μετά την ανάκαμψή του από τα πρόσφατα χαμηλά, αλλά η ανησυχία των επενδυτών για την προβλήματα χρέους στην Ευρώπη τους κατέστησε νευρικούς αναφορικά με τις θέσεις τους έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

Το ευρώ αναμένεται να ισχυροποιηθεί έναντι του γιέν εξαιτίας των πωλήσεων του ιαπωνικού νομίσματος.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ενδέχεται να δοκιμάσει την άνοδό του πάνω από το 1,4300 δολ. την Τετάρτη μετά την ανάκαμψή του από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων του 1,4048 δολ. στα οποία υποχώρησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Χθες, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, γνωστοποίησαν για πρώτη φορά ότι η Ελλάδα ενδέχεται να αναδιαρθρώσει το χρέος της, κίνηση η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περαιτέρω την κρίση χρέους της Ευρώπης.

Στο περιθώριο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο επικεφαλής των 17 χωρών-μελών του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε, ότι, αναγκαία είναι μια «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους.

Το ευρώ ανατιμήθηκε 0,1% για να διαμορφωθεί στο 1,4250 δολ. νωρίς κατά την ασιατική διαπραγμάτευση και ισχυροποιήθηκε επίσης 0,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος φθάνοντας στα 116,00 γιέν.

Το ευρώ στηρίχθηκε μετά τα δημοσιεύματα, ότι, η Toshiba Corp. ενδέχεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της ελβετικής Landis+Gyr.

Αλλο δημοσίευμα ανέφερε, ότι, η Takeda Pharmaceutical θα κλείσει σήμερα συμφωνία με την ελβετική ανταγωνίστριά της Nycomed για την εξαγορά της εταιρείας αντί ποσού περίπου 1 τρισ. γιέν 912 δισ. δολ.), σύμφωνα με την ημερήσια οικονομική εφημερίδα «Nikkei».

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το δολάριο στα 81,39 γιέν μετά την ισχυρή αντίστασή του στα 81,77 γιέν την προηγούμενη ημέρα.

Ανοδο στα 0,7866 δολ. ΗΠΑ σημείωσε το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας μετά την είδηση ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 2,2% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη αύξηση και η μεγαλύτερη σε τριμηνιαία βάση από τον Σεπτέμβριου του 2008.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα