Ανοδος του πετρελαίου

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 06:46

Ανοδικά από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών κινήθηκε στη Νέα Υόρκη το πετρέλαιο μετά την κλαδική έκθεση που έδειξε, ότι, τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν και τα αποθέματα αργού υποχώρησαν τα μέγιστα από τον Ιούνιο στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του καυσίμου στον κόσμο.

Σήμερα τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 1,1%. Την περασμένη εβδομάδα οι προμήθειες της βενζίνης μειώθηκαν κατά 676.000 βαρέλια, ανακοίνωσε το American Petroleum Institute (API), πριν από τη σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας. Το ΑΡΙ ανέφερε επίσης, ότι, τα αποθέματα του αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο έως 1,09 δολ. φθάνοντας στα 98 δολ. το βαρέλι και στις 12:04 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ διαπραγματεύθηκε στα 97,75 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν 46 σεντς, ποσοστό 0,5%, κλείνοντας στα 96,91 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 22 Φεβρουαρίου. Οι τιμές του, βρίσκονται 41% υψηλότερα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου σημείωσε άνοδο 63 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 110,62 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησαν 85 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 109,99 δολ. το βαρέλι.

Φέτος το μπρεντ έχει σημειώσει άνοδο 17%, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ανέτρεψε τους ηγέτες σε Τυνησία και Αίγυπτο και επεκτάθηκε στη Λιβύη, την Αλγερία, το Μπαχρέϊν, το Ιράν, τη Συρία, το Ομάν και την Υεμένη.

Χθες στη Νέα Υόρκη το αργό κινήθηκε πτωτικά μετά τα στοιχεία για τη μείωση του αριθμού των αδειών κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ και τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα τον Απρίλιο, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η ζήτηση για το καύσιμο θα υποχωρήσει.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα