Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 05:54

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινήθηκαν την Παρασκευή οι ασιατικές μετοχές και το δολάριο δυσκολεύτηκε να κερδίσει έδαφος, καθώς τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ-η ανεργία και η βιομηχανική παραγωγή- ώθησαν τους επενδυτές σε νομίσματα με υψηλότερες αποδόσεις, όπως το ευρώ.

Σχεδόν αμετάβλητος, με άνοδο μόλις 0,1%, παρέμεινε ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific φθάνοντας στις 134,82 μονάδες στο Τόκιο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 άνοιξε χαμηλότερα, αλλά κινήθηκε ανοδικά αργότερα εν αναμονή του αποτελέσματος της διήμερης συνεδρίασης της Bank of Japan, η οποία λήγει σήμερα. Η τράπεζα εκτιμάται, ότι, θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε ελαφρά άνοδο, ενώ απώλειες σημείωσε στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index, μετά την πτώση των μεταλλουργιών.

Χθες στη Wall Street με άνοδο έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες. Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) σημείωσε άνοδο 30,45 μονάδων, ποσοστό 0,36%, φθάνοντας στις 12.605,30 μονάδες. Με άνοδο 2,92 μονάδων, ποσοστό 0,22% έκλεισε ο S&P 500 φθάνοντας στις 1.343,60 μονάδες. Τέλος, άνοδο 8,31 μονάδων, ποσοστό 0,30%, σημείωσε κατά το κλείσιμο ο δείκτης Nasdaq φθάνοντας στις 2.823,31 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία έδειξαν μείωση της βιομηχανικής ανάπτυξης και απροσδόκητη πτώση των πωλήσεων παλαιών κατοικιών τον Απρίλιο επιβεβαιώνοντας τις εικασίες πως η Federal Reserve δεν θα ενεργήσει μέχρι το 2012, ίσως και αργότερα.

Απώλειες σημείωσαν τα αμερικανικά ομόλογα δεκαετούς διάρκεια πλησιάζοντας το 3,18%, ωστόσο κάποιοι αναλυτές προειδοποίησαν ότι το ράλι της αγοράς επί έξι εβδομάδες πλησίασε στο τέλος του. Οι αποδόσεις έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά του 3,62% στα οποία αναρριχήθηκαν στις 8 Απριλίου.

Ελαφρά άνοδο σημείωσε το πετρέλαιο πριν από τη λήξη των συμβολαίων του, ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο, στο πλαίσιο της αύξησης των συναλλαγών του.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα