Υποχώρηση του ευρώ

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 06:36

Υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή, αλλά διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που σημείωσε την προηγούμενη ημέρα μετά από κάποια απογοητευτικά στοιχεία στις ΗΠΑ που τόνωσαν τις προσδοκίες, ότι, η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν.

Το δολάριο δυσκολεύτηκε να κερδίσει έδαφος μετά τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην περιφέρεια των μεσο-ανατολικών ΗΠΑ και την απροσδόκητη μείωση των πωλήσεων παλαιών κατοικιών τον Απρίλιο.

Το ευρώ υποχώρησε 0,1% για να διαμορφωθεί στο 1,4299 δολ., πάνω από τα χαμηλά επίπεδα επτά εβδομάδων και το 1,4048 δολ. στα οποία διαμορφώθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει υποχωρήσει γύρω στο 4% από τη στιγμή που άγγιξε το 1,4949 δολ. στις αρχές Μαΐου, καθώς η πορεία των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, όπως το ασήμι και το πετρέλαιο, τρόμαξε του επενδυτές.

Οι ανησυχίες ότι η Ελλάδα ενδέχεται να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της επηρέασε επίσης την όρεξη των επενδυτών για επενδύσεις στο νόμισμα, το οποίο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών έναντι του γιέν και διαμορφώθηκε κοντά στα 113,40 γιέν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Το ευρώ ανέκαμψε από τότε, και σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του γιέν μετά τη χθεσινή του διαμόρφωση στις ΗΠΑ στα 116,89 γιέν.

Πιέσεις δέχθηκε το ιαπωνικό νόμισμα αυτήν την εβδομάδα εν μέσω εικασιών για τη δυνητική πώληση του νομίσματος που σχετίζεται με τις ιαπωνικές συγχωνεύσεις ξένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας της ιαπωνικής φαρμακευτικής εταιρείας, Takeda Pharmaceutical για την εξαγορά της ελβετικής Nycomed αντί 9,6 δισ. ευρώ (13,7 δισ. δολ.).

Το γιέν υποχώρησε ευρέως και το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 81,73 γιέν.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, σήμερα η Bank of Japan, θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα τη διατήρηση των επιτοκίων.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα