Boeing : Μεγάλη απεργία μηχανικών απειλεί την εταιρεία

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2002 08:07

Το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της Boeing Co., των μηχανικών, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκεται να κατέβει σε απεργία, τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα, μετά από τον μεσολαβητή στις συνομιλίες, ο οποίος ζήτησε τόσο από το σωματείο όσο και από την εταιρεία να επεκτείνει την ισχύουσα σύμβαση και επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις.

Η παρέμβαση αυτή έγινε καθώς, 25.000 μηχανικοί σε τρεις πολιτείες, ψήφισαν υπέρ της απεργίας ή υπέρ της υπογραφής μιας νέας σύμβασης, η οποία θα αντικαταστήσει αυτήν που λήγει την Κυριακή.

Οι εργαζόμενοι είπαν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην καταμέτρηση των ψήφων, μέχρι ότου συναντηθούν με τον ειδικό μεσολαβητή στην Ουάσινγκτον, την ερχόμενη Τρίτη.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρι αεροσκαφών στον κόσμο, υποστήριξε, ότι μία παρατεταμένη απεργία, θα υποχρεώσει την εταιρεία να κλείσει εργοστάσια παραγωγής της στην Ουάσινγκτον, το Ορεγκον, το Κάνσας και να χορηγήσει κανονική άδεια σε χιλιάδες άλλους εργαζομένους.

Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Boeing, Jerry Calhoun, κατηγόρησε τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων, ότι προσπαθούν να «εκτροχιάσουν» την ψηφοφορία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα