Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011 11:50

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα ομόλογα και οι μετοχές στη δίνη της αβεβαιότητας".

"Νέα σημαντική επιδείνωση κατέγραψαν χθες τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με spreads και αποδόσεις να αγγίζουν νέα ιστορικά υψηλά, πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της αβεβαιότητας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της ελληνικής κρίσης χρέους" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Σχέδιο ρύθμισης οφειλών 2 δισ. ευρώ προς δήμους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με στόχο την άντληση ρευστότητας από τους δήμους τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών προωθούν νομοθετική διάταξη για ρύθμιση οφειλών από τέλη και πρόστιμα".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ψήφος στο πακέτο ή πάμε σε εκλογές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολιτικό δίλημμα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Συνταγή take it or leave it για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου για την οικονομία, που λαμβάνει χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση. «Ναι» ή «όχι» οι επιλογές των βουλευτών στο πρόγραμμα 2011-2015".

Η ΑΞΙΑ: "Στάση πληρωμών;".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκείνο που επισημαίνουν πλέον οικονομικοί αναλυτές και το οποίο ουσιαστικά περιέγραφε και στην αιτιολόγηση της νέας υποβάθμισης ο οίκος Fitch είναι ότι, αν δεν υπάρξει βοήθεια από την Ε.Ε., η χώρα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Αν λοιπόν δεν ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις για τη χορήγηση της νέας δόσης και δεν κλειδώσουν άμεσα οι διαδικασίες για το πρόσθετο δάνειο των 60 δισ. ευρώ, η χώρα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να κηρύξει στάση πληρωμών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ανασύρονται από το συρτάρι και πάλι οι έκτακτες εισφορές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι εφετινές αποκλίσεις και η ανάγκη για πρόσθετα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ το 2011 επαναφέρουν στο τραπέζι των συζητήσεων μέτρα που είτε είχαν εγκαταλειφθεί είτε είχαν απορριφθεί. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έδαφος φαίνεται να κερδίζει η επιβολή μιας νέας έκτακτης εισφοράς στους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων και μάλιστα για το περυσινό έτος".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Περικοπές παντού και γενικό πωλητήριο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα μέλη της κυβερνήσεως έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται τη Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να εγκριθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές και περιλαμβάνει ρηξικέλευθες παρεμβάσεις στα κρίσιμα μέτωπα των δημόσιων δαπανών και των αποκρατικοποιήσεων".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα