ΕΚΤ: Αμβλύνονται οι ανισότητες στην ανάκαμψη της ευρωζώνης

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 12:32

Ο κίνδυνος της άνισης ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών έχει περιοριστεί, παρά τον ανομοιογενή χαρακτήρα της οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ο κίνδυνος της άνισης ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών έχει περιοριστεί, παρά τον ανομοιογενή χαρακτήρα της οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς την πιθανότητα να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, ωστόσο, πιστεύω ότι ο κίνδυνος η οικονομική ανάπτυξη να έχει μορφή "L" ή "W" έχει σαφέστατα μειωθεί», δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η κεντρική τράπεζα. «Είναι σαφές πλέον ότι βαδίζουμε σε ένα βιώσιμο μονοπάτι», τόνισε.

Τον δρόμο της ανάκαμψης ανοίγουν η Γερμανία και τα μικρότερα εξαγωγικά κράτη της ευρωζώνης, ενώ τη διαδικασία παρακωλύουν τα κράτη της περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Νοβότνι.

Επιπλέον, το κορυφαίο στέλεχος της ΕΚΤ δήλωσε ότι δεν βλέπει κάποια συσχέτιση ανάμεσα στον πληθωρισμό της ευρωζώνης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένα κράτη της νομισματικής ένωσης.

«Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι από τους χαμηλότερους μεταξύ των υπόλοιπων παγκόσμιων νομισμάτων. Δεν βλέπω πως τα προβλήματα κάποιων κρατών μπορούν να επηρεάσουν τον πληθωρισμό», δήλωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα