Επιπλέον μέτρα 6,4 δισ. ευρώ με αύξηση φόρων, μείωση φοροαπαλλαγών

ΥΠΟΙΚ: Αφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 23:29
UPD:24/05/2011 00:48

Αύξηση της φορολογίας σε σκάφη, πισίνες και πολυτελή οχήματα, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, επιβολή ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο, μείωση των φοροαπαλλαγών, μείωση επικουρικών συντάξεων στα Ταμεία με ελλείμματα, μείωση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου, καθώς και της φαρμακευτικής δαπάνης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πακέτο πρόσθετων μέτρων 6,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι χώρα είναι σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την αξιολόγηση της τρόικας για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου.

«Αν δεν πάρουμε την 5η δόση η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών», σημείωσε, εκφράζοντας, ωστόσο, την πεποίθησή του ότι «θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την εκταμίευση της 5ης δόσης».

Σε ό,τι αφορά το το Δημόσιο, άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων αναφερόμενος στο προσωπικό των οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, υπογράμμισε ότι «η σύνθεση της κυβέρνησης δεν είναι ζήτημα υπουργού, είναι απόφαση πρωθυπουργού το πώς διατάσσει τους υπουργούς του στη μάχη».

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι αναντικατάστατος, ότι είμαι αλάνθαστος...Θα κάνω την δουλειά μου όσο θεωρεί ο Πρωθυπουργός ότι την κάνω σωστά», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι «και λάθη έγιναν και καθυστερήσεις υπήρξαν και αστοχίες». Επισήμανε, όμως, ότι «το πρόβλημα ξεπερνάει κατά πολύ την Ελλάδα και αφορά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα