Emporiki: Προαιρετική δημόσια πρόταση από Credit Agricole

Στα 1,76 ευρώ/μετοχή το προσφερόμενο τίμημα
Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 10:37
UPD:10:39

Η Εμπορική Τράπεζα θα προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και το Διοικητικό της Συμβούλιο θα συνεδριάσει σύντομα προκειμένου να εκδώσει την αιτιολογημένη γνώμη του για τη Δημόσια Πρόταση.

Προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας, οι οποίες δεν κατέχονται άμεσα από την ίδια τη γαλλική τράπεζα και τη Sacam International στις 23.05.2011, κατέθεσε η Credit Agricole.

Η προσφορά του γαλλικού ομίλου αφορά στο 4% (20.466.745 μετοχές) του κεφαλαίου της Εμπορικής, ενώ το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται σε 1,76 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η Credit Agricole κατέχει περίπου το 91% των μετοχών της Εμπορικής και, αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης Δημόσιας Πρότασης, ενεργεί συντονισμένα (όπως ορίζεται από την Ελληνική νομοθεσία) με τη Sacam, η οποία είναι κατά 5% μέτοχος της Εμπορικής.

«Με τη συγκεκριμένη κίνηση η Credit Agricole S.A. επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη θυγατρική της Τράπεζα», επισημαίνει η γαλλική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, η Εμπορική υλοποιεί επί του παρόντος το επικαιροποιημένο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξης -όπως αυτό ανακοινώθηκε στις 22 Ιουνίου του 2010- το οποίο έχει αρχίσει να αποδίδει τα πρώτα του αποτελέσματα: σημαντική βελτίωση του δείκτη εξόδων/εσόδων στο 65% στο 4ο Τρίμηνο του 2010 από 101% στο 4ο Τρίμηνο του 2008, καθώς και τριπλασιασμός των Μικτών Λειτουργικών Εσόδων από το 2009 στο 2010.

Η Credit Agricole έχει υποβάλει σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας. Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα ακολουθήσει η δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου και θα ξεκινήσει η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης.

Η Εμπορική θα προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και το Διοικητικό της Συμβούλιο θα συνεδριάσει σύντομα προκειμένου να εκδώσει την αιτιολογημένη γνώμη του για τη Δημόσια Πρόταση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα