Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 10:37

Emporiki: Προαιρετική δημόσια πρόταση από Credit Agricole

Προαιρετική Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση του 4% της ελληνικής θυγατρικής της, Εμπορικής Τράπεζας, το οποίο δεν κατέχει ήδη η ίδια η γαλλική τράπεζα και η Sacam International, κατέθεσε η Credit Agricole.

Προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας, οι οποίες δεν κατέχονται άμεσα από την ίδια τη γαλλική τράπεζα και τη Sacam International στις 23.05.2011, κατέθεσε η Credit Agricole.

Η προσφορά του γαλλικού ομίλου αφορά στο 4% (20.466.745 μετοχές) του κεφαλαίου της Εμπορικής, ενώ το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται σε 1,76 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η Credit Agricole κατέχει περίπου το 91% των μετοχών της Εμπορικής και, αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης Δημόσιας Πρότασης, ενεργεί συντονισμένα (όπως ορίζεται από την Ελληνική νομοθεσία) με τη Sacam, η οποία είναι κατά 5% μέτοχος της Εμπορικής.

«Με τη συγκεκριμένη κίνηση η Credit Agricole S.A. επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη θυγατρική της Τράπεζα», επισημαίνει η γαλλική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, η Εμπορική υλοποιεί επί του παρόντος το επικαιροποιημένο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξης -όπως αυτό ανακοινώθηκε στις 22 Ιουνίου του 2010- το οποίο έχει αρχίσει να αποδίδει τα πρώτα του αποτελέσματα: σημαντική βελτίωση του δείκτη εξόδων/εσόδων στο 65% στο 4ο Τρίμηνο του 2010 από 101% στο 4ο Τρίμηνο του 2008, καθώς και τριπλασιασμός των Μικτών Λειτουργικών Εσόδων από το 2009 στο 2010.

Η Credit Agricole έχει υποβάλει σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας. Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα ακολουθήσει η δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου και θα ξεκινήσει η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης.

Η Εμπορική θα προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και το Διοικητικό της Συμβούλιο θα συνεδριάσει σύντομα προκειμένου να εκδώσει την αιτιολογημένη γνώμη του για τη Δημόσια Πρόταση.