Κέρδη για τον χρυσό

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 06:39

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός την Πέμπτη πλησιάζοντας τα υψηλότερα επίπεδα σε τρεις εβδομάδες με το ευρώ να δέχεται πίεση εξ αιτίας των ανησυχιών για τα προβλήματα χρέους στην Ευρώπη. το ασήμι άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, φθάνοντας τα κέρδη του χρυσού.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 4,39 δολ. φθάνοντας στα 1.527,69 δολ. η ουγγιά, μετά την άνοδό του στα 1.532,10 δολ. την Τετάρτη, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Μαΐου. Στις αρχές Μαΐου οι ράβδοι χρυσού υπερέβησαν τα 1.575 δολ. η ουγγιά.

Το ασήμι άγγιξε μέσα στην ημέρα τα 38,26 δολ. η ουγγιά, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Μαΐου, ωστόσο μικρή ήταν η δραστηριότητα στις φυσικές αγορές του προϊόντος.

Στα τέλη Απριλίου το ασήμι άγγιξε τα 49,51 δολ. η ουγγιά πριν υποχωρήσει σημαντικά.

Ο χρυσός σε ευρώ διατηρήθηκε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ μόλις πάνω από τα 1.088 ευρώ η ουγγιά, στα οποία αναρριχήθηκε την Τετάρτη.

Το ευρώ ανέκτησε μέρος των απωλειών του έναντι του δολαρίου σήμερα, Πέμπτη, μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, ωστόσο η αβεβαιότητα για τα προβλήματα χρέους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης εκτιμάται ότι θα περιορίσει τις μεγάλες αγορές του νομίσματος.

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την Τετάρτη τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για πιο σκληρά μέτρα με στόχο την έξοδο από την κρίση χρέους, ενώ η Ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, προειδοποίησε: «Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Ολα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».

Η παραγωγή της Κίνας σε χρυσό αναμένεται να ανέλθει φέτος σε 400 τόνους και η ζήτηση σε 700 τόνους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κινεζικής κρατικής εταιρείας χρυσού, China National Gold Group.

Στις άλλες αγορές, οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά την Πέμπτη, μετά την άνοδο των μετοχών των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και των εταιρειών που σχετίζονται με την κατανάλωση, ενώ η ανατίμηση του ευρώ πάνω από το 1,41 ανά δολάριο ΗΠΑ, επανέφερε και πάλι κάποιους επενδυτές στις αγορές, οι οποίοι αναζητούν συναλλαγές.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα