Ελινόιλ: Μείωση τριμηνιαίων κερδών, τζίρου

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 12:27

Στα 212,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ελινόιλ το πρώτο τρίμηνο του 2011, καταγράφοντας μείωση 4,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ωστόσο, ο όγκος πωλήσεων παρουσίασε μεγαλύτερη μείωση, της τάξεως του 10,5%, ως αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης για καύσιμα στην εσωτερική αγορά.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT) υποχώρησαν σε 0,4 εκατ. ευρώ από 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) μειώθηκαν σε 0,3 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 10,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 18,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου υποχώρησαν κατά 50,7% σε 0,9 εκατ. ευρώ.

«Οι πολύ δυσμενείς οικονομικές συνθήκες επηρεάζουν την καταναλωτική συμπεριφορά με αποτέλεσμα τη σημαντική συρρίκνωση της ζήτησης που, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά περιορισμένη ρευστότητα, δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στην αγορά τόσο των πρατηρίων όσο και των εμποροβιομηχανικών πελατών», υπογραμμίζει η Ελινόιλ σε ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΙΝ



Σχολιασμένα