Ιαπωνία: Βουτιά στην παραγωγή αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 12:31

Η κατακόρυφη πτώση της κατασκευής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα στοιχεία Απριλίου, τα οποία υποδεικνύουν βουτιά της εγχώριας παραγωγής για τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας σε σύγκριση με πέρσι.

Η κατακόρυφη πτώση της κατασκευής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, στην οποία υπάρχουν πολλά εργοστάσια παραγωγής ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Η Toyota ανακοίνωση πτώση της εγχώριας παραγωγής κατά 74,5% σε σύγκριση με πέρσι, ενώ η Honda δήλωσε ότι η παραγωγική της διαδικασία υποχώρησε κατά 81%. Πτώση της τάξης του 48,7% ανακοίνωσε η Nissan.

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της συρρίκνωσης της παραγωγής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία και για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατέχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα