Στήριξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων ζητάει ο ΣΕΒΕ

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2002 17:16

Την ανάγκη η χώρα μας να έχει συνεχή και μακροχρόνια στρατηγική εξαγωγών, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε ότι η άνοδος των εξαγωγών θα πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με μονοψήφιο ποσοστό εξαγωγών στο εθνικό της εισόδημα. Ως κλειδί για την αναστροφή του υπάρχοντος κλίματος χαρακτήρισε την εξωστρέφεια που θα επιδείξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και επιβίωση τους.

Αναφερόμενος στα φαινόμενα ανατιμήσεων, ο υπουργός δήλωσε ότι ο πληθωρισμός στις συνθήκες του ευρώ απειλεί την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και μακροχρόνια την απασχόληση. «Τα φαινόμενα αυτά δεν θα πρέπει να έχουν συνέχεια», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ΣΕΒΕ, ο πρόεδρος του Ευγένιος Πλαλής ζήτησε δέσμη μέτρων για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στις εξαγωγές, προτείνοντας να εφαρμοστεί ένα σχέδιο εθνικής στρατηγικής για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα