Οριακή άνοδος στο Τόκιο

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 10:46

Στα υψηλά τριών εβδομάδων ανήλθε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ο Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 9.719,61 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,3%. Με οριακή άνοδο 0,1% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix στις 839,41 μονάδες.

Αρνητικά στη διαμόρφωση του κλίματος στην αγορά επέδρασε η επιφυλακτικότητα σχετικά με τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και οι αυξανόμενες πιθανότητες για σχίσμα εντός του κυβερνώντος κόμματος στην Ιαπωνία.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενέτειναν τις ανησυχίες σχετικά με την υγεία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, ιδίως μετά την απροσδόκητη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο, την επιβράδυνση της περιφερειακής βιομηχανικής παραγωγής και της διψήφιας πτώσης στις τιμές των κατοικιών.

«Μετά το τελευταίο φθινόπωρο, οι επενδυτές έχουν αγοράσει ιαπωνικές μετοχές εξαιτίας των φθηνών αποτιμήσεων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αγορές καθώς και λόγω της υπερβάλλουσας ρευστότητας στις παγκόσμιες αγορές. Το πρόσφατο ρεύμα αγορών δεν οφειλόταν σε παράγοντες που αφορούσαν την Ιαπωνία», σχολιάζει ο Φουμιγιούκι Τακαχάσι από την Barclays Capital.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα