Ridenco: Ακαρπες οι διαπραγματεύσεις με Timberland

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 10:26
UPD:10:29

Ολοκληρώθηκε ανεπιτυχώς στις 31.5.2011 η περίοδος επαναδιαπραγμάτευσης των όρων συνεργασίας της θυγατρικής της Ridenco, Woodland Designs Plc, με τον οίκο Timberland.

Ο οίκος με επιστολή του της 31.5.2011 προέβη στην καταγγελία της σύμβασης αποκλειστικής συνεργασίας (Distribution Agreement) με τη θυγατρική λόγω παράβασης όρων αυτής, ασκώντας δικαιώματα καταγγελίας λόγω μειωμένων αγορών στη χρήση 2010, αδυναμίας πραγματοποίησης αγορών για την περίοδο Ανοιξη/Καλοκαίρι 2011 και προβλημάτων ρευστότητας της θυγατρικής.

Όπως αναφέρει η Ridenco, οι επιπτώσεις από την ανωτέρω καταγγελία για το Όμιλο αφορούν την άμεση διακοπή των δικαιωμάτων αποκλειστικότητας για τις εταιρείες του Ομίλου, Ridenco Commercial A.E., Woodland Designs Plc και Woodland Rom Srl, όσον αφορά τις χονδρικές και λιανικές πωλήσεις ειδών Timberland για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία, χώρες που αφορούσε η εν λόγω σύμβαση.

Επίσης θα διακοπεί η λειτουργία των 47 σημείων πώλησης ειδών Timberland σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία εντός του 2011, ενώ αναμένεται μείωση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών εντός του 2012, της τάξης των 10 εκατ. ετησίως, ήτοι 35-40% του ετήσιου ενοποιημένου κύκλου εργασιών περίπου, εφόσον ληφθούν υπόψη τα απολογιστικά στοιχεία για την διετία 2009 -10, οι τάσεις για το 2011 και οι προβλέψεις για το 2012.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ακριβής εκτίμηση για την τρέχουσα χρήση 2011 καθώς o Oμιλος Ridenco θα συνεχίσει να προβαίνει στην διάθεση των εν λόγω ειδών με στόχο την εξάντληση των αποθεμάτων του. Επιπρόσθετα οι προβλέψεις για το 2012 είναι δυνατόν να μεταβληθούν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι επιπτώσεις της καταγγελίας σύμβασης αφορούν ακόμη την επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του Ομίλου τουλάχιστον κατά 3-3,5 εκατ. ευρώ περίπου εντός του 2012.

Με βάση τις ανωτέρω διαπραγματεύσεις και στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της Ridenco Commercial A.E., ο Όμιλος θα επιδιώξει τη διαμόρφωση νέας συνεργασίας με τον οίκο, που να αφορά τη λειτουργία καταστημάτων λιανικής πώλησης Timberland με τη μορφή franchise κατά περίπτωση και σε μη αποκλειστική βάση για την Ελλάδα με παρεπόμενα δικαιώματα και για την Κύπρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα