Επικρίσεις ΝΔ στην κυβερνητική πολιτική για την κρουαζιέρα

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 17:56

Για παραποίηση της αλήθειας κάνουν λόγο ο τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης και η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης του κόμματος Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή τις κυβερνητικές αναφορές στην αύξηση της κίνησης στην κρουαζιέρα.

Όπως διευκρινίζουν οι δύο βουλευτές, η γενικότερη αύξηση της κίνησης στο θαλάσσιο τουρισμό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ενδιαφέρον για τη Μεσόγειο, στις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική «και όχι στην ατελή άρση του καμποτάζ».

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι το μεγάλο στοίχημα είναι τα ελληνικά λιμάνια να γίνουν homeports, κάτι για το οποίο, όπως τονίζουν, απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις και έργα υποδομής, διότι «με την υποτιθέμενη, γεμάτη στρεβλώσεις και παγκόσμιες πρωτοτυπίες, άρση του καμποτάζ, με την ακύρωση έτοιμων συμβάσεων αναβάθμισης για λιμάνια και καθυστερημένες συσκέψεις εντυπώσεων, δεν γίνεται δουλειά».

«Ο μόνος τρόπος είναι να γίνουμε ανταγωνιστικοί, με σαφή προσανατολισμό και σχέδιο. Κάτι, όμως, δύσκολο αν όχι απίθανο για την κυβέρνηση των εκπροσώπων του Μνημονίου», καταλήγουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα