Πρόσθετη βοήθεια, υπό αυστηρούς όρους, προανήγγειλε ο Γιούνκερ

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 18:24
UPD:19:33

Την παροχή επιπλέον οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα προανήγγειλε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο.

Αναμένω ότι το Eurogroup θα συμφωνήσει στην παροχή πρόσθετης βοήθειας προς την Ελλάδα, υπό αυστηρούς όρους, δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οι όροι θα περιλαμβάνουν συμφωνίες με ιδιώτες σε εθελοντική βάση».

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση ενός Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ενώ επέμεινε στην ανάγκη οι αποκρατικοποιήσεις να προχωρήσουν τάχιστα, με διαφάνεια και με αξιόπιστο τρόπο.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε εκ νέου ότι δεν υπάρχει θέμα πτώχευσης, καθώς και εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ επισήμανε ότι αναμένει από τη χώρα μας να τη τηρήσει τις δεσμεύσεις της, κάτι για το οποίο, όπως είπε, δεν έχει καμία αμφιβολία.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσε ότι «αποτελεί καλό νέο για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και την ΕΕ» και ότι «θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι είχε εποικοδομητική συζήτηση με «τον φίλο της Ελλάδας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» και πρόσθεσε ότι η συμφωνία με την τρόικα αποτελεί θετικό σήμα.

Τόνισε ακόμη η Ελλάδα έχει πετύχει ήδη πολλά και θα πετύχει πολύ περισσότερα στο μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και στις επιφυλάξεις των αγορών που καθιστούν αναγκαία τη παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με στόχο την επιτυχία του προγράμματος για ενίσχυση της ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα. Εξετάστηκε η δυνατότητα και εκφράστηκε η ετοιμότητα της Ευρώπης για την παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας σε ζητήματα όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Στόχος, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, είναι η Ελλάδα να γίνει μια πολύ διαφορετική χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα