Σε εξέλιξη η επιλογή συμβούλου για αξιολόγηση ΕΥΑΘ

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011 12:45

Σε διαδικασία επιλογής συμβούλου για την αξιολόγηση της ΕΥΑΘ βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη.

Σε διαδικασία επιλογής συμβούλου για την αξιολόγηση της ΕΥΑΘ βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη.

Μόλις η κυβέρνηση πάρει την πρόταση του συμβούλου, θα ξεκινήσει διαβούλευση με τα κόμματα και με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα ακούσει τις προτάσεις τους και τότε θα πάρει και τις τελικές της αποφάσεις, συμπλήρωσε ο υφυπουργός και παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχει αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ΕΥΔΑΘ και ήδη είναι σε εξέλιξη 27 έργα ύψους 54,4 εκατ. ευρώ.

«Δεν ξεχνάμε τις βασικές μας αρχές και όταν έρθει η ώρα της δημόσιας διαβούλευσης για τις τελικές επιλογές μας τότε θα τεθεί εκ νέου το θέμα της ΕΥΔΑΘ. Πολλά πρέπει να γίνουν και να βελτιωθούν μέχρι τότε. Εμείς πιστεύουμε στην ΕΥΔΑΘ και στις υπηρεσίες που προσφέρει, γι΄αυτό και ο δικός μας σχεδιασμός είναι αναπτυξιακός. Σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση είναι σε εξέλιξη 27 συνολικά έργα με προϋπολογισμό 54,4 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχουν υποβληθεί δύο φάκελοι για να ενταχθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ. Όταν ο σύμβουλος καταθέσει τις προτάσεις του, θα υπάρξει διαβούλευση και στις τελικές μας επιλογές θα λάβουμε υπόψη όλες τις προτάσεις. Μέχρι τότε έχουμε και δουλειά και δρόμο», ανέφερε στη Βουλή ο κ. Μαγκριώτης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υπογράψει στο μνημόνιο το ξεπούλημα του 100% της ΕΥΔΑΘ. «Ο πολιτικός φερετζές της κυβέρνησης που προσπαθεί πάλι να φορέσει, έχει πέσει», τόνισε χαρακτηριστικά και αφού επανέλαβε την πρόταση του να παραμείνει η ΕΥΔΑΘ στο δημόσιο έλεγχο 100%, κάλεσε τον λαό «να αντισταθεί στο ξεπούλημα του δημόσιου αυτού κοινωνικού αγαθού». «Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους αντιλαϊκούς θα θερίσει λαϊκές αντιμονοπωλιακές θύελλες», κατέληξε ο κ. Τζέκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα