Πετζετάκις: Δεν «βλέπει» προοπτική χρηματοδότησης από τη Javes

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011 13:05

Η νέα Διοίκηση της Πετζετάκις εκτιμά ότι δεν υφίσταται η προοπτική κεφαλαιακής ενίσχυσης του ομίλου από την «Javes Services Inc», τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως διευκρινίζει η Πετζετάκις κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει οποιαδήποτε ενημέρωση από την εν λόγω εταιρεία αναφορικά με την χρηματοδότησή της.

Η εταιρεία σημειώνει εξάλλου ότι η διαιώνιση της αβεβαιότητας, γύρω από την πολλά υποσχόμενη αναχρηματοδότηση από την Javes Services, αποτέλεσε και τον λόγο που ο βασικός της μέτοχος της Γ.Α. Πετζετάκις απαίτησε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων για την αντικατάσταση των κ.κ. Λαγουράνη, Reinhart, Βερναδάκη και Notter.

Τα ανωτέρω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επί μακρόν διαβεβαίωναν, μεταξύ άλλων, τους μετόχους της εταιρείας και τις εποπτικές αρχές, για την ύπαρξη κεφαλαίων και τη δυνατότητα διάθεσής τους για χρηματοδότηση του Ομίλου.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι το από 09.05.2011 αίτημα του προέδρου του Δ.Σ. προς τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 16.05.2011, δεν έτυχε ικανοποίησης.

Η νέα Διοίκηση της εταιρείας σκοπεύει να διορίσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ελεγκτές για τη διενέργεια του παραπάνω διαχειριστικού ελέγχου ταυτόχρονα δε, να εκδώσει ανακοίνωση μέσω της επιτροπής κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τις υπό εξελίξει προοπτικές κεφαλαιακής ενίσχυσης και αναδιάρθρωσης του ομίλου με σκοπό την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα