Γαλλία : Ανάπτυξη της οικονομίας το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2002 09:01
UPD:09:54

Ανάπτυξη, παρουσίασε κατά πάσα πιθανότητα, το δεύτερο τρίμηνο του έτους η οικονομία της Γαλλίας, ως αποτέλεσμα της αύξησης των δαπανών, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Το ΑΕΠ εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι του πρώτου τριμήνου του έτους, περίοδο κατά την οποία είχε αυξηθεί σε ποσοστό 0,4%, αναφέρουν 17 οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News.

Η οικονομία της Γαλλίας αναπτύχθηκε με γρηγορότερους ρυθμούς απ' ότι η οικονομία της Γερμανίας και της Ιταλίας το πρώτο εξάμηνο. Από τότε, ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτή έφθασε στα χαμηλότερα επίπεδα χρονικού διαστήματος τριών μηνών, ο αριθμός των ανέργων αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών και ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, υποχώρησε.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αποτελούν στη χώρα τα 2/3 του ΑΕΠ, αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούνιο, αλλά τους ερχόμενους μήνες εκτιμάται ότι θα μειωθούν, καθώς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Alcatel S.A. και της Gap Gemini S.A. μείωσαν τις θέσεις εργασίας. Ο δείκτης ανεργίας στη Γαλλία, διατηρήθηκε στο 9% τον Ιούλιο.

Η Assurances Generales de France S.A., το τμήμα της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ευρώπη, Allianz AG, ανακοίνωσε χθες ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 32%. Μείωση εμφάνισαν και τα κέρδη της Euler & Hermes S.A., το πρώτο εξάμηνο του 2002 κατά 57%. Η Club Mediterranee S.A., ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της χρήσης, μειώθηκαν κατά 14%, λόγω της μείωσης της τουριστικής κίνησης.

Η Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας, Insee, θα ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σήμερα στις 8:45' το πρωϊ στο Παρίσι (τοπική ώρα).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα