Total Fina Elf S.A. : Μείωση 23% των κερδών το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2002 09:34

Μείωση σε ποσοστό 23%, εμφάνισαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, τα κέρδη της υπ' αριθμόν τρία εταιρείας πετρελαιοειδών στην Ευρώπη, Total Fina Elf S.A., ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών ενεργείας.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα κέρδη της μειώθηκαν σε 1,63 δισ. ευρώ (1,6 δισ. δολ.) ή 2,42 ευρώ ανά μετοχή, από 2,13 δισ. ευρώ, ή 3,04 ευρώ ανά μετοχή, που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2001. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News εκτιμούσαν, ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφώνοντο στο 1,66 δισ. ευρώ.

Ο στόχος της εταιρείας για ανάπτυξη 10% της παραγωγής πετρελαίου και αερίου, επετεύχθη φέτος.

Οι εταιρείες πετρελαιοειδών ανακοίνωσαν χαμηλότερα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους που διανύουμε. Η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Total Fina Elf, Exxon Mobil Corp., ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 41%.

Οι τιμές του πετρελαίου Μπρεντ στο Λονδίνο, βρισκόντουσαν περίπου 8% χαμηλότερα απ' ότι ένα χρόνο πριν και κατά μέσον όρο στα 25,47 δολ. το βαρέλι.

Τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας, υποχώρησαν στα 2,85 δισ. ευρώ, από 3,78 δισ. ευρώ που ήταν πριν από έναν χρόνο.

Οπως και η Royal Dutch/Shell Group, η Total Fina Elf, θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα χημικά απ' ότι στα άλλα προϊόντα της. Ετσι, σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων στον τομέα των χημικών, με συνολικά έσοδα 1,5 δισ. ευρώ την τριετία έως και το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα