ΣΕΒ: Στη σωστή κατεύθυνση τo νέo φορολογικό πακέτο

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2002 16:25

Το νέο φορολογικό πακέτο, όπως εκτιμά ο επιχειρηματικός κόσμος, κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το κόστος για τις εταιρείες θα μειωθεί από το 2003, συνεπώς οι θετικές επιπτώσεις στην αγορά και τις τιμές θα φανούν από το 2004.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα των τιμών. Στη συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Γιώργος Κασιμάτης.

Ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν ολιγοπωλιακές και μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά που προκαλούν ανατιμήσεις, ενώ τη σημαντικότερη επίδραση στην αύξηση του πληθωρισμού έχουν οι υπηρεσίες.

«Είναι λάθος η συγκράτηση των τιμών από την πολιτεία. Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να εστιάζονται στον εντοπισμό συνεννοήσεων στην αγορά που εμποδίζουν τη λειτουργία του ανταγωνισμού και στη διαρκή ενημέρωση των καταναλωτών», είπε ο κ. Κυριακόπουλος.

Ανέφερε ότι υπάρχουν μεμονωμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, αν και γενικά, όπως τόνισε, από τα στοιχεία του ΙΟΒΕ προκύπτει ότι υπήρξε συμπίεση του μικτού κέρδους των επιχειρήσεων κατά 1,2% και μείωση του λειτουργικού περιθώριου κέρδους, συνεπώς δεν πέρασε όλο το κόστος στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα