ΗΠΑ : Εντείνονται οι έρευνες για οικονομικές ατασθαλίες εταιρειών

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 07:56

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, βρίσκεται η Goldman Sachs Group Inc. και η Credit Suisse First Boston Inc., καθώς διευρύνεται η έρευνα για περιπτώσεις αντίθεσης συμφερόντων και καταμερισμού προσφοράς μετοχών, σε οίκους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επενδύσεων.

Οι επικεφαλής της Goldman Sachs, Henry Paulson και της Credit Suisse, John Mack, κλήθηκαν να καταθέσουν έγγραφα, μηνύματα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έγγραφα καταβολής αποζημιώσεων και αρχεία της συνεργασίας τους με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

Τον περασμένο μήνα άρχισε να γίνεται σχετική έρευνα και στην Citigroup Inc. για τον ίδιο λόγο.

Η Επιτροπή εξετάζει τα αρχεία 14 εταιρειών, των οποίων ανάδοχος ήταν Goldman. Aυτές είναι οι : Backweb Technologies Ltd., Cosine Communications Inc., Engage Technologies Inc., Enron Corp., Evolving Systems Inc. Global Crossing Ltd., iAsiaWorks Inc., Insweb Corp., iVillage Inc. Portal Software Inc., PlanetRx.com Inc., Starmedia Network Inc., Tenfold Corp. και η Valueclick Inc.

Από την Credit Suisse, ζητήθηκαν τα αρχεία 15 εταιρειών, στις οποίες περιλαμβάνεται η Enron και η Global Crossing. Οι άλλες εταιρείες στις οποίες εστιάζεται η έρευνα, είναι οι : Caliper Technologies Corp., Commerce One Inc., Digital Impact Inc., Digitalthink Inc., EarthShell Corp., Handspring Inc., Intraware Inc., Latitude Communications Inc., Razorfish Inc., Screaming Media Inc., TiVo Inc., Variagenics Inc. και η Vitria Technology Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα