Nissan Motor Co. : Αύξησε το μερίδιο της στην αγορά των ΗΠΑ

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 08:11

Η τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Nissan Motor Co., αύξησε το μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ, μετά τον διπλασιασμό των παραγγελιών τον προηγούμενο μήνα, για το νέο τετράθυρο αυτοκίνητο μάρκας Altima, που κατασκευάζει, ενώ οι ανταγωνίστριές της Toyota Motor Corp. και Honda Motor Co. διατήρησαν τα κέρδη τους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που εδρεύουν στις ΗΠΑ, με πρώτη την General Motors Corp., ανανέωσαν τις συμφωνίες χορήγησης ευνοϊκών δανείων για αγορά αυτοκινήτων τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 13% τον Αύγουστο.

Οι βιομηχανίες κατασκευής αυτοκινήτων στην Ασία, κατέχουν σήμερα ποσοστό 32,5% στην μεγαλύτερη αγορά, χαμηλότερο κατά 0,3% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η μετοχή της Nissan, η οποία αύξησε το μερίδιό της στην αγορά των ΗΠΑ κατά 0,2% στο 4,3% τον Αύγουστο, κέρδιζε ποσοστό 1,8% φθάνοντας στα 842 γιέν από 832 γιέν που διαπραγματεύετο στις 10:12' π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές της Honda κέρδιζαν ποσοστό 3,2% φθάνοντας στις 4.830 γιέν και της Toyota, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στις 2.835 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα