Pinault-Printemps-Redoute : Μείωση των κερδών το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 09:50

Η Pinault-Printemps-Redoute S.A., η γαλλική εταιρεία λιανικής πώλησης που ελέγχει τις εταιρείες Gucci Group NV και Rexel S.A., ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 5,4%, ως αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης.

Ειδικότερα, τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 283 εκατ. ευρώ (281 εκατ. δολ.) ή 2,25 ευρώ ανά μετοχή, από 299 εκατ. ευρώ ή 2,50 ευρώ ανά μετοχή, που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Πτώση στα 834 εκατ. ευρώ, από 907 εκατ. σημείωσαν τα λειτουργικά της κέρδη, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Juliette Psaume.

«Είμαστε σίγουροι ότι η κερδοφορία του ομίλου θα επανέλθει το δεύτερο εξάμηνο του έτους», αναφέρεται σε έγγραφη δήλωση του Chief Executive Officer (CEO) της Pinault-Printemps-Redoute, Serge Weinberg.

Η συρρίκνωση της ανάπτυξης και το χρέος, υψηλότερο των 17 δισ. ευρώ στο τέλος της χρήσης του 2001, επηρεάσαν σημαντικά τη μετοχή της εταιρείας, η οποία έχασε περίπου το ήμισυ της αξίας της πέρυσι. Η μετοχή άρχισε να σημειώνει κέρδη, μετά την ανακοίνωση του Weinberg, ότι θα προχωρήσει στην πώληση του τμήματος παραγγελιών δια ταχυδρομείου.

Οι μετοχές της φέτος, υποχώρησαν κατά 44%, τη στιγμή που ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, απώλεσε ποσοστό 31%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών του Bloomberg, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας εκτιμάτο ότι θα κυμανθούν από 259 εκατ. έως 283 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων και τόκων κέρδη θα υποχωρούσαν σε ποσοστό 6,4%, φθάνοντας τα 849 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, που εμπορεύεται μία τεράστια γκάμα προϊόντων, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι οι πωλήσεις της μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο κατά 1,5%, λόγω της οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ και των λιγότερων παραγγελιών που δέχθηκε η Rexel S.A. Η ανάπτυξη των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2001 ήταν 20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα