Τράπεζα της Αγγλίας : Σταθερά αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 10:03
UPD:10:15

Σταθερά θα διατηρήσει, κατά πάσα πιθανότητα, τα επιτόκια δανεισμού η Τράπεζα της Αγγλίας και στα χαμηλότερα επίπεδα χρονικής διάρκειας 38 ετών, καθώς τα στελέχη της εκτιμούν ότι θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη, προκειμένου να δουν και άλλα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, εκτιμούν αναλυτές.

Η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, προβλέπεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο 4%, επίπεδο στο οποίο βρίσκονται εδώ και εννέα μήνες, αναφέρουν 38 αναλυτές του Bloomberg News.

Η οικονομία της Μ. Βρετανίας, στέλνει μικτά μηνύματα. Από τη μία οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται με τους χαμηλότερους ρυθμούς σε χρονικό διάστημα δύο ετών - τον Αύγουστο - και από την άλλη αυξάνεται η βιομηχανική παραγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, μείωσε πέρυσι 11 φορές τα επιτόκια δανεισμού, στο 1,75%, το χαμηλότερο επίπεδο σε 41 χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασίσει να διατηρήσει τα επιτόκια στο 3,25% για δέκατο μήνα, κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

Οσο για την Τράπεζα της Αγγλίας, αυτή μείωσε τα επιτόκια επτά φορές μέσα στο 2001. Αυτό, είχε ως αποτελέσμα τη σημαντική αύξηση των τιμών για αγορά κατοικίας, οι οποίες βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη της δεκαετίας του '80.

Η επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας θα γίνει το μεσημέρι, ώρα Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα