Κίνητρα με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 15:44

Ωριμες χαρακτήρισε τις συνθήκες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως και 30 Μαρτίου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας σε συνέδριο στη Ρόδο.

Η επιμήκυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων, επισήμανε ο κ. Νικητιάδης, θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και τον τουρισμό της χώρας.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Εξήγησε επίσης ότι προϋπόθεση για την εκκίνηση της προσπάθειας είναι να δημιουργηθούν πιλοτικά προγράμματα τριετούς διάρκειας, εστιασμένα σε περιοχές της χώρας, στα οποία θα ενταχθεί ικανός αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων που θα διασφαλίζει την λειτουργία της τουριστικής αγοράς προκειμένου οι επισκέπτες να απολαμβάνουν με πληρότητα τις τουριστικές υπηρεσίες και να έχουν στην διάθεσή τους τις υποδομές που αναδεικνύουν το τουριστικό προϊόν κάθε περιοχής.

Για την στήριξη των προγραμμάτων αυτών, που η επιτυχής έκβασή τους θα αποτελέσει τον προπομπό για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο σύνολο της χώρας, ο υφυπουργός ανάφερε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί η παραχώρηση κινήτρων στους συμμετέχοντες.

Αυτά θα μπορούσε όπως τόνισε ενδεικτικά να συνίστανται στη μείωση τελών ύδρευσης από τους Δήμους, στη μείωση των τελών προσγείωσης και του «σπατόσημου» στα αεροδρόμια, στην επιδότηση των επιχειρήσεων για την απασχόληση εργαζομένων με το ίδιο ποσοστό που επιδοτείται σήμερα η ανεργία, στην παροχή διευκολύνσεων που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές και την φορολόγησή τους, κ.ά.

Ο κ. Νικητιάδης ανάφερε ότι μπορεί να διερευνηθεί ακόμα και η παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις μέσα από τον νέο αναπτυξιακό νόμο σε συνδυασμό και με άλλα προγράμματα αναβάθμισης υποδομών, εκσυγχρονισμού, υιοθέτησης νέων μεθόδων προβολής και άλλες δράσεις που σχετίζονται με την βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα