Κατασκευάζεται το νέο εργοστάσιο της Καραδασιλάρης

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 12:48

Αρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου της Κ. Καραδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, το νέο εργοστάσιο αποτελεί επένδυση, η οποία θα κυμανθεί από 11 εκατ. έως 13 εκατ. ευρώ. Η σχετική μελέτη έχει υποβληθεί στο υπουργείο Γεωργίας προς έγκριση.

Με τη λειτουργία του, το νέο εργοστάσιο θα επιτύχει την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 1,7 εκατ. ευρώ (600 εκατ. δρχ.), ενώ θα τετραπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα της Cardico.

Παράλληλα με την κατασκευή της νέας μονάδας, η εταιρεία εξετάζει την αναδιοργάνωση του ομίλου, μέσω συγχωνεύσεων υφισταμένων θυγατρικών εταιρειών, με σκοπό την εκμετάλλευση των οικονομιών κλίμακας και την αύξηση των λειτουργικών κερδών. Στόχος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι η υιοθέτηση ενός πιο ευέλικτου σχήματος διοίκησης και παρακολούθησης, των εντός και εκτός Ελλάδας δραστηριοτήτων, ώστε να καταστεί η Cardico με τις εξαγωγές της, κύριος προμηθευτής των ευρωπαϊκών και των διεθνών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, σοκολατοβιομηχανιών και χονδρικού εμπορίου.

Η διοίκηση του έργου (Project Management) έχει ανατεθεί στην εταιρεία Ελληνικές Επενδύσεις Α.Ε. και η κατασκευή της πρώτης φάσης, αξίας τριών εκατ. ευρώ, στην εταιρεία SICAP S.A. To εργοστάσιο αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα