Επένδυση στην Κύπρο από την Global Finance

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 13:01

Μία σημαντική επένδυση με την εταιρεία Lanitis Development Limited, του ομίλου εταιρειών Λιανίτη, ολοκλήρωσε προσφάτως η Global Finance. Η επένδυση είναι η πέμπτη του πιο πρόσφατου fund της εταιρείας, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η εταιρεία Lanitis, ανέπτυξε την Aphrodite Hills, μία μοναδική στο είδος της πολυτελή τουριστική κοινότητα 2.300 στρεμμάτων στην Κύπρο. Περιλαμβάνει 850 βίλλες και διαμερίσματα, ξενοδοχείο Intercontinental πέντε αστέρων, εγκαταστάσεις πρωταθλητισμού γκολφ και τένις, καθώς επίσης και εγκαταστάσεις spa.

Το θέρετρο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, καθώς το 65% των κατοικιών έχει ήδη πωληθεί, κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά. Ετσι, η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση στην αξία της γης, καθώς επίσης και τη δημιουγία μία σταθερής ροής κερδών από τη μελλοντική εκμετάλλευση του ξενοδοχείου και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η εταιρεία, αναζητά ήδη γη για την ανάπτυξη παρόμοιου θέρετρου στην Ελλάδα.

Η Lanitis Development, θυγατρική του ομίλου Λανίτη, ο οποίος περιλαμβάνει εταιρείες στον κατασκευαστικό, του τουριστικό, τον εμπορικό και τον τραπεζικό τομέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα