Αισιόδοξος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης ο Π. Οικονόμου

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 14:01

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, διαπιστώνοντας πάντως ηλεκτρισμό στις συνομιλίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

«Εδώ πάμε να δεσμευτούμε όλοι ως χώρα και να δεσμευθούν και πολλές άλλες χώρες απέναντί μας με μία συμφωνία πολυετή. Αυτά δεν είναι αστεία. Βεβαίως υπάρχει ένταση», παρατήρησε.

Όπως είπε, «υπάρχει για πρώτη φορά μία πρόβλεψη ότι ένα σκέλος της χρηματοδότησης της χώρας θα αφορά αποκλειστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, επενδύσεις δηλαδή, και έχει προταθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης».

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι «στο βαθμό που εμείς εγκαίρως είμαστε εντάξει με το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο», μέσα στον Ιούλιο θα έχουν εγκριθεί και τα πρώτα χρηματοδοτικά βήματα στη βάση αυτής της νέας στρατηγικής χρηματοδότησης της χώρας.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το βασικό θέμα που συγκεντρώνει τις ενστάσεις της τρόικας αφορά τις εγγυήσεις που ζητούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. «Η μείζων ένσταση είναι αυτή με τις εγγυήσεις, αλλά αυτό είναι μια μάχη την οποία θα δώσει ο πρωθυπουργός και εκτός Ελλάδας σήμερα και το άλλο είναι με ποιόν αξιόπιστο τρόπο θα μπορούμε να πετυχαίνουμε τις επιδόσεις που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Η έννοια των μέτρων ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος έχει τεράστια σημασία. Δηλαδή, εμείς θα κάνουμε ένα φορολογικό νόμο για να διευκολύνουμε τους φορολογούμενους και να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Δεν θα είναι το μόνο μέτρο αυτό, αλλά θα γίνει κι αυτό το φθινόπωρο. Αν αυτό μου φέρει εμένα καλύτερα αποτελέσματα, γιατί να πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε ορισμένες πράξεις τις οποίες δεν τις θέλω και τις έχω βάλει στη σύμβαση γιατί τις απαιτούν οι αντισυμβαλλόμενοι;», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα