Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Στόχος ένα σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 20:41

Τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας για την ανάπτυξη επιδιώκει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Όπως ανέφερε ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, «στόχος μας είναι να ενώσουμε σε μια κοινή πλατφόρμα στόχων και προτάσεων όλες εκείνες τις δυνάμεις και τις φωνές που ζητούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη».

Ανέφερε ακόμη πως παράλληλα έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για «την ευέλικτη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ώστε να επιταχύνουμε και την απορρόφησή του».

Μ. Χρυσοχοΐδης: Xρειαζόμαστε λιγότερα δάνεια και περισσότερες επενδύσεις

Μ. Χρυσοχοΐδης: Xρειαζόμαστε λιγότερα δάνεια και περισσότερες επενδύσεις

Ο υπουργός ανέφερε ότι το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο για την ολική άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων στο επιχειρείν, ότι ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για τις ναυτιλιακές επενδύσεις, απεμπλέκονται γρήγορα και άλλες μεγάλες επενδύσεις και εντείνεται η προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών.

Σημείωσε ακόμη πως τελειώνει η αξιολόγηση του παλαιού επενδυτικού νόμου και αποπληρώνονται οι παλαιές υποχρεώσεις ενώ προετοιμάζεται μια δημόσια επενδυτική τράπεζα, αλλά και νέα εργαλεία για να παρέχονται άμεσα στις επιχειρήσεις κεφάλαια κίνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα