Υποτίμηση του ευρώ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 07:04

Απώλειες για τρίτη εβδομάδα οδεύει να σημειώσει το ευρώ έναντι του δολαρίου, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα σε τέσσερις μήνες, πριν από την ολοκλήρωση της συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών σήμερα στις Βρυξέλλες με θέμα την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποτιμήθηκε έναντι των περισσότερων κύριων νομισμάτων πριν από την έκθεση για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία. Το δολάριο όδευε να σημειώσει την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο έναντι του γιέν σε σύνολο πέντε εβδομάδων πριν από την ανακοίνωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Μάϊο.

Το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,4252 δολ. στις 10:57 π.μ. στο Τόκιο από 1,4256 δολ. που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, οδεύοντας να σημειώσει εβδομαδιαίες απώλειες 0,4%. Εναντι του γιέν το ευρώ διαμορφώθηκε στα 114,73 από 114,78 γιέν. Το δολάριο αγοράστηκε στα 80,50 γιέν από 80,51 γιέν, οδεύοντας να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με άνοδο 0,6%.

Στις 3 Ιουλίου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν εάν η Ελλάδα εκπλήρωσε τους στόχους για την επόμενη δόση οικονομικής βοήθειας, ενώ η Ε.Ε. πιέζει τη χώρα να περάσει το μεσοπρόθεσμο με τις νέες περικοπές.

Το ευρώ περιόρισε τις απώλειές του εν μέσω εικασιών, ότι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα εξασφαλίσει την έγκριση του κοινοβουλίου για τα μέτρα λιτότητας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα